De Sportcommissie heeft in 2007 besloten kleding aan te schaffen voor de leden van de nationale selecties parachutespringen. Het doel: een uniforme presentatie van de selectieleden tijdens trainingen en wedstrijden zoals NKP, EK’s en WK’s. De sporters zijn op deze trainingen en wedstrijden letterlijk het gezicht van de afdeling. Vooral bij prijsuitreikingen en officiële openingen is dit van belang.

 

Na rijp beraad is gekozen voor kwalitatief goede kleding met een sportieve, vlotte en toch ook nette uitstraling, die ook lekker zit. De kledinglijn is geschikt voor warme en minder warme dagen. Het logo is door de Sportcommissie vastgesteld op basis van een ontwerp van Rachel van Esschoten. Het logo is een combinatie van die van de website parachutespringen en die van NOC*NSF.

 

De Sportcommissie heeft voor de kleding een gebruikersregeling opgesteld. De sporters zijn verantwoordelijk voor de reinheid en de kwaliteit van de kleding. Als er een stuk weg is of zodanig beschadigd dat het niet meer gebruikt kan worden moet de sporter de complete aanschafprijs van de gehele kledingset betalen.

 

De kledinglijn bestaat uit een poloshirt, twee T-shirts, een vest met capuchon, een jasje, een korte broek, een lange broek, een vrijetijds pak en een tanktop. Per sporters zit deze kleding in een aparte tas. Alle kleding bevindt zich op het secretariaat para te Woerden al waarvandaan de verstrekking aan de sporters plaatsvindt. De foto’s laten de verschillende kledingstukken zien.

 

Klik hier voor de gebruikersregeling teamkleding